16 Mayıs 2013 Perşembe

Yaz Ispanagi ve Limon Tursusu


Pazar gunleri kurulan Armutcuk semt pazarindan gecen yazilarda biraz bahsetmistik, orada kendi deyimiyle organik urunlerden olusan 'sergi'siyle Ali Dayi'dan her gorenin ilgisini ceken bir cesit yaprak aldik ve usenmedik bir aksam oturup sardik. Tohumunu Gumushane taraflarindan getirttigini soyledigi bu yapragi Ali Dayi 'yaz ispanagi' ismiyle satiyor..



Yapraklari -gene Ali Dayi'dan ogrendigimiz kadariyla- kaynar suya 'soyle bir batirip cikar'diktan sonra; bulgurlu, soganli ve cesit cesit baharatli (ozellikle kakule ve zerdecal favorimiz) bir ic malzemesiyle doldurup pisirdik, sonuclar fotograftaki gibi oldu.. Ayni yaprak salatalarimizda cig olarak da severek yenmekte! :)



Ozel piknik haline burunup, cimenlere uzanarak, yavas yavas tadi cikarilmistir..

Hazir tarif olaylarina dalmisken tarzini ve sufer rahatligini ve sicakligini pek begendigimiz Jamie'den arakladigimiz limon tursusunu da paylasalim istedik.. Kendisi bu 10 saniyelik tursunun pilavla cok yakistigini belirttiginden yanina da geleneksel nohut - pilav (ama karanfilli) patlativerdik..

Tarife gelecek olursak; tavaya zeytinyagini atip, kuru kirmizi biber ve birkac tutam siyah hardal tohumunu cevirdik.. Sonra icine onceden yikayip ozenle dogradigimiz bir adet limonu atarak 10'a kadar saydik, son olarak zerdecal ekledik ve tabaga aldik.. Yumusayip marmeladimsi bir kivama gelen tursu, gercekten de Jamie'nin dedigi gibi aksam yemegini tamamlayiverdi :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder