9 Mayıs 2013 Perşembe

Icgudusel Zeytin Kurmacasi


Yasadigimiz yer yazlik evlerden ibaret bir kiyi bandi oldugundan genellikle kisin burada kimsecikler olmaz.. Bu sene kisin burada olmayan komsularin bahcelerinden nar, mandalina, ayva hasatlarimizin yani sira, buralarda en sik rastlanan meyve olan zeytinden de nasiplenelim dedik.. Buyuk sehir cocuklari olarak zeytin toplamak, zeytin kurmak gibi konular hakkinda pek bilgimiz yoktu, internetimiz de olmadigi icin Hazal, Baku ve Ozan'cigimizla haberlesmeye calistik.. Ozan zeytin kurmayi bu yil Marmaric'te ogrenecegini bildirdi, Hazal bizi unutup tarif vermedi, Baku'cugum ise icinde yumurta ve legen gecen bazi teknik detaylara girince dikkatimiz dagildi :)

Bize en basit haliyle ve en az enerjiyi harcayarak yapacagimiz zeytin lazimdi :) Aldik torbalari ciktik zeytin avina, o zamanlar henuz yerden zeytin toplanmamasi gerektigini bilmedigimizden, gozumuze guzel ve iri gelen zeytinleri nerede durduklarini onemsemeden toplayiverdik. Pazarimizin meshur 'Dilek Abla' standindan herhalde 300 - 400 gr. kadar zeytinlik iri tuz aldik. Bes litrelik pet siseyi bir sira zeytin, sonra bir sira tuz olmak uzere katman katman doldurduk (salca kurmaktan akilda kalan bir yontemle :p ) Derken ustune attik tarihini 5 Ocak diye, sonra ne mi oldu, unuttuk biz o zeytini :)

Istanbul'a gittik donduk, sonra Morc'um hevesle acti bi' cevirdi, suyunu doktu, geri koyduk mutfak dolabina ve gene unuttuk.. Sonra bugun actik baktik isler gayet yolunda, tadi da pek hos, hemen cekiverdik bir fotografini paylasalim istedik icgudusel kurdugumuz bu zeytinleri hehe :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder