20 Mayıs 2013 Pazartesi

Keci Boynuzu Unu ve Andiz Pekmeziyle Denedigimizdir


Gectigimiz aylarda pazarda gorup bir heves aliverdigimiz keci boynuzu ununu henuz deneyebilisimiz cok acikli olsa da, utanmadan sonucu paylasmak istedik.. Neyse ki bu unla pisen her seye keci boynuzu ununun o kendine has kokusu da eslik ediyor ve ortalik toparlaniyor.. :)




Normal kek gibi fazlaca kabarmayan, yogun malzemeli ve kivamli tatlimizin icerigine bakacak olursak; bir adet yumurta, 70 - 80 gr. kadar eritilmis tereyagi, yarim su bardagi yeni lezzetlerimizden olan andiz pekmezi, yarim su bardagi tam bugday unu, iki yemek kasigi keci boynuzu unu, keyfimize gore uzum ve iri iri findiklar.. Istanbul' da andiz pekmezi yerine sekerle; keci boynuzu unu yerine kakao ile pisirdigimiz kekin, daha saglikli ve eglenceli malzemelerle olusturdugumuz bu yeni hali bizim daha cok hosumuza gitti dogrusu! :)

Not: Andiz pekmezi; Cuprasseceae (servigiller) familyasindan Juniperus drupacea isimli andiz agaci meyvelerinden yapilir. Bu meyvelerin cekirdekleri de takilarda kullanmak icin pek idealdir.. :)

Ayrica yasasin seker yerine ev yapimi pekmezle pisen turlu turlu seyler! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder