11 Haziran 2013 Salı

Yeni Tatlar


Pazarda bu hafta gorup de denemek istedigimiz beyaz kiraz ya da saticisinin taktigi isimle "gazoz kirazi".. Kucuk bir arastirmayla ulkemizdeki uretiminin %90'inin Konya - Eregli'den karsilandigini ogrendigimiz bu kirazin receli de pek guzel olurmusmus..

Diger tuhaf meyvemiz ise kuru "dag kirazi (Cerasus microcarpa)".. Pek cok hastaliga iyi geldigi soylenen bu meyve -bize gore- sekerli domates yiyormussunuz hissi uyandiriyor.. (Pazardaki bazi standlarda "yer kirazi" ismiyle de satiliyor).





Artik ulkemizde de yetistirilmeye baslandigindan midir nedir, pazarda siklikla gordugumuz bir diger tropikal meyve olan "pepino (Solanum muricatum)" da bu hafta denediklerimizden.. Icinde tohumu yok ve tadi kavuna cok yakin, kilosunun da 5 lira oldugunu ekleyelim..



Bi de kendisi bizim icin yeni bir tat olmasa da yasasin yerli tohumlardan uretilen ekolocik misir, ozlemistik dogrusu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder