11 Haziran 2013 Salı

Ikisi Bir Arada - Ev Yapimi Dondurma ve Granola!!


Gene bir Jamie izlemecesinden esinlendik; karadut, bal ve suzme yogurdu karistiriverdik.. Lakin yogurt suzme oldugundan; icine biraz da su ekledik, dolaba girmeden once oldukca sulu gorunuyordu, biraz cekindik dogrusu.. Gizli aroma olarak da bir parca nane kattik - nane tarlasindan..



Sonra internette gordugumuz bir suru granola tarifinden (ama en cok da Cafe Fernando'da okudugumuzdan) esinlenerek granolaya giristik.. 



Granola icin islak malzemelerimiz;
  • seftali puresi (1adet)
  • pekmez (1 yemek kasigi)
  • bal (1 yemek kasigi)
  • Zeytinyagi (2 yemek kasigi)
Kuru malzemelerimiz;
  • yulaf ezmesi (2,5 su bardagi)
  • badem (1 su bardagi)
  • kabak cekirdegi (2 yemek kasigi)
  • susam (yarim su bardagi)
  • tarcin, zencfil (1'er tatli kasigi)
  • tuz (istege bagli - biz koymadik)
Kuru ve islak malzemeleri ayri ayri kaplarda karistirdiktan sonra; bu iki karisimi da birbirine kattik.. Firin tepsisine yaydik, 150° C'de 30 dakika pisirdik.. Her 10 dakikada bir tepsiyi cikarip karistirdik.. Sogumaya biraktik ve citir citir granolamizi dondurmayla denemeye karar verdik.. Dondurma da sandigimizin aksine oldukca profesyonel bir kivamdaydi ve tadi da nefisti!!


NHAM NHAM..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder