5 Haziran 2013 Çarşamba

Sirke Kuruyoruz


Ne zaman ev yapimi mayonez, hardal ya da Morc'umun denemek istedigi su vinegret sos yapmaya niyetlensek; soyle iyi kalitede bir sirkemizin olmadigini fark edip vazgeciyorduk.. Sonunda butun bu tariflerin ozunde sirke olduguna karar verip ev yapimi sirke isine giristik.. Aletimiz isimizi oldukca kolaylastirdi.. Ancak elmalari kopuklu bir pureye cevirdiginden 2 kilodan biraz az (2 elmaeksik - onlari biz yedik de) elmaya 1 litre su ekleyerek elma suyu hazirladik.. Cam kavanozumuzun altina biraz bal, nohut ve bir tutam da tuz ekledik - sureci hizlandirsin diye, ayrica sirke anamiz da yoktu, birazcik da olsa iyi kalite sirkeniz de yoksa sirkeyi baska turlu kuramiyorsunuz diye okuduk-  


Sirke yapim asamalarimiz

Fotografta sisenin altinda gorulen renkli bezi kavanozun agzina kapayip, lastikle sikica bagladik ki; elma suyumuz havayla temas etsin, ama sinekler de icine dusmesin.. Simdi de herhalde haftada bir karistirip, olgunlasmasini bekleyecegiz, sonucu buradan paylasmak dilegiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder