Daha onceki yazilarda da bahsettigimiz gibi, marketten hazir alinan herseyin evde de yapilabilecegini gormek icin her hafta yeni bir sey deniyoruz :) Bu hafta kendi fistik ezmemizi yapmak icin kollarimizi sivadik - sivadik diyoruz ama yer fistiklarinin kabuklarini soyduktan sonra sadece on dakikalik bir isti.. Biz yaklasik olarak 250 gram yer fistigi kullandik.. Bizim kullandigimiz fistik kavrulmus oldugundan, fistik ezmesine ayrica tuz eklemedik.. Karistiriciya attigimiz fistiklara 2 yemek kasigi bal ve 2 yemek kasigi da zeytinyagi ekledik.. Internetteki tariflerin cogunda zeytinyagi haric herhangi bir sivi yag demesine ragmen, biz evimizdeki yegane
yag olan zeytinyagini denemek durumunda kaldik.. Zeytinyagiyla agir olurmus
gibi gorunse de, yag tadi hic hissedilmiyordu ve biz saf fistik ezmesini
sabahleyin sipsak hazirladigimiz pankeklerle birlestirdik :)
Bu
haftanin bir diger yenisi, tombik Girit kabaklari oldu.. Geleneksel dolma
tarifiyle pisirdigimiz bu dolma harcinin tek farki dolmalik fistik yerine yer
fistigi, kus uzumu yerine sultaniye uzumu kullanmamizdi..
Girit kabagi dolmasi |
Son
olarak havalar isindigindan beri buzdolabindan eksik etmedigimiz soguk cayi
anlatalim.. (Buzdolabi demisken kisin 2 ay boyunca dolabi hic calistirmayarak,
evlerdeki buzdolabi aldatmacasini ortaya cikarmistik.. Yaz mevsiminde ise evde
hava akimi olusturulabilen serin koseler sebze ve meyveleri saklamak icin
buzdolabina alternatif olabilir, biz oyle bir alan olusturamadik o
ayri:))
Soguk
caya donecek olursak, icinde filtresi olan 500 ml'lik mataraya 2 tatli kasigi
kadar oolong cayi koyuyoruz ve buzdolabinda en az 6 saat bekletiyoruz..
Sonrasinda matarayi calkaladigimizda suya rengini, tadini ve kokusunu veren cay
icilmeye hazir hale geliyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder