16 Ağustos 2013 Cuma

Camtepe Notlari


Merhabalar!

Gecen haftalarda Bugday Dernegi'nin Camtepe Ekolojik Yasam Kulturu Merkezi icin yaptigi gonullu cagrisina basvurmustuk ve aldigimiz geri donusle beraber korfezin karsisina, Kazdaglari'na dogru yola ciktik -yine- :)

Korfezi gectikten sonra yeni arkadaslarimizi Kucukkuyu'dan alip Camtepe'ye vardik.. Ismi sonradan verilse bile -koyluler Kuskonmaz derlermis- Camtepe gercekten de cam agaclarinin arasinda pek cok etkinlige ev sahipligi yapan tatli mi tatli bir binaya sahip.. Etrafi soyle bir gezdikten sonra cadirlarimizi kurduk, ogle yemegimizi yedik, tanidiklarimizla sohbetler ettik, tanimadiklarimizla tanistik ve islere basladik..


Fotograf icin Seda'ya tesekkurler :)


Yapilacaklar listesi Camtepe'deki gunluk isler ile dernegin Bahcedere Koyu'ndeki ofis islerinden olusuyordu.. Zamanimizin buyuk kismini koye inip bilgisayar basinda gecirsek de; ofisin rahatligi ve ekibin uyumuyla oldukca eglenceli vakit gecirdigimizi soyleyebiliriz.. Biz bir avuc insan; ofis donusu bahce sulama, temizlik isleri, aksam yemegi hazirligi gibi isleri hallettikten sonra; once gun batimini, ardindan da birer birer gorunen yildizlari seyrettik.. Tarotuydu, masaliydi, resim yapmasiydi, kedi yuruyusuydu derken geceler birbirini kovaladi..







Bilgisayar islerimiz planladigimizdan cabuk tamamlaninca, ustune de o esnada gerceklesen Ekolojik Sosyal Girisimcilik Kursu kapsaminda Hizirkamp'a gidildigini ogrenince biz de dustuk yollara..

Fotograf icin gene Seda'ya tesekkurler :)


Gecen aylarda soyle bir ugrayip Kader'in kabak cicegi dolmasindan tattigimiz Mehmetalan Koyu'ne oldukca yakin bir mesefede bulunan Hizirkamp'a bayildik dogrusu, arabadan iner inmez Zeytinli Cayi'na karisiverdik :) Sinek Sekiz insani Irem Cagil'in sunumunu ve ustune de Deniz Gungor'un aquadrum performansini dinleyince mutluluktan afallayarak Dedetepe Ciftligi'ne gectik.. Geceyi ustumuze aldigimiz battaniyeyle acik havada bir uyuyup bir uyanarak, ruyalarimizi aydedeye karistirarak oldukca sihirli bir sekilde gecirdik :)

                       

Son gun Morc'um Ormanevi girisiminden Durukan'i dinledi ve ortalikta Opmiwoha diye gezinir oldu - ne oldugunu merak edenler ormanevini takip ediversin :)

Toplanip eve donduk donmesine ama gelenimiz gidenimiz bol oldugundan tasar islerine bir ara vermemiz gerekmisti ama simdi kaldigimiz yerden devam ediyoruz,

haydi bakalim!


 *Yine yukarida bahsettigim kurs kapsaminda 'Permakultur ve Oruntuler'i anlatan Selen'im de biz calisip dururken, birkac dakikaligina da olsa yanimiza ugradi, gunumuzu aydinlatti :) Bu bahaneyle Marmaric ozlemimizi de dile getirmis olalim hehe :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder